tiistai 2. syyskuuta 2014

Leipäjuustoburgerit


Kasaa hampurilaissämpylän väliin paprikamajoneesia, maustekurkkuja, jauhelihapihvi, leipäjuustoa sekä paholaisenhilloa. 


Hampurilaissämpylät 6 kpl

25 g hiivaa
25 g voita
2,5 dl maitoa
1 tl sokeria
0,5-1 tl suolaa
n. 6 dl venhäjauhoja

voiteluun:
maitoa
seesaminsiemeniä

Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi, kaada maito joukkoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva pieneen määrään kädenlämpöistä nestettä. Lisää loppu neste, sokeri, suola ja niin paljon jauhoja, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikina pitkulaiseksi ja jaa se kuuteen osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja taputtele hieman litteämmiksi. Nosta sämpylät pellille kohoamaan leivinliinan alle noin 30 minuutiksi. Paista 225C uunissa 10-12 minuuttia.



 Jauhelihapihvit

400 g sika-nauta jauhelihaa
1 muna
1 pss sipulikeittoainesta
n. ½ dl karkeita vehnäjauhoja

paistamiseen voita

Sekoita sipulikeittoaines munan kanssa. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi, anna taikina turvota hetken aikaa. Muotoile taikinasta kostutetuilla käsillä pihvejä. Pyöritä pihvit vehnäjauhoissa ja paista voissa. Parhaan lopputuloksen saat valurautapannulla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti