Pullataikina:
25 g hiivaa
75 g voita
2½ dl maitoa
ripaus suolaa
½-1 dl sokeria
1 tl hienonnettua kaardemummaa
½ muna
7-8 dl vehnäjauhoa
Täyte:
40 g voita
150g mantelirouhetta
1 rkl hienonnettua kanelia
½ dl sokeria
Voiteluun:
½ muna
Pinnalle:
mantelirouhetta
ruokokidesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja lisää pieni määrä lämmintä maitoa. Kun hiiva on liuennut, lisää loppu maito, sulatettu voi, suola, sokeri, kaardemumma, muna ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja jätä taikina kohoamaan leivinliinan alle 30 minuutiksi.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja pöydästä. Voit vaivaamisen aikana tarvittaessa lisätä hieman jauhoja. Kauli taikina suorakuution muotoiseksi levyksi (n. 20x40cm). Levitä levylle tasaisesti voi, mantelirouhe, kaneli ja sokeri (jätä hieman mantelirouhetta koristeluun). Kääri levy rullalle pitkältä sivulta alkaen. Leikkaa rulla 12-15 palaan. Paina jokaisen palan keskelle syvennys esim. veisten kahvalla, jotta pullasta tulee kauniimman muotoinen. Nosta pullat pellille ja peitä leivinliinalla. Kohota noin 30 minuuttia. Voitele pullat kohoamisen jälkeen munalla ja ripottele pinnalle mantelirouhe ja ruokokidesokeri. Paista 250C uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti