sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Sushi factory

 Sushi (5 makirullaa + 6-8 nigiriä)

1 pss (250g) sushiriisiä
2-3 rkl riisiviinaetikkaa
2 tl sokeria
1 pkt norilevyjä (5kpl)
250g lohta
1 pkt surimitikkuja
(jättikatkaravun pyrstöjä)
avokado
porkkana
½ kurkku
wasabi
soijakastike
säilötty inkivääri
bambumatto

Keitä riisi pakkauksen mukaan (n. 2 tuntia ennen sushin valmistusta).

Makirullat: Pilko porkkana ohuiksi tikuiksi ja keitä nopeasti, noin 2 minuuttia. Jäähdytä. Pilko myös avokado ja kurkku ohuiksi tikuiksi sekä suikaloi lohi (jos teet myös nigireitä, leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi). Aseta norilevy bambumatolle. Levitä riisi (kevyesti kostutetuin sormin) norilevylle ohueksi kerrokseksi. Jätä ylä- ja alareunaan n. 2cm ilman riisiä. Lisää alareunaan täytteet kuvan osoittamalla tavalla: lohi tai surimipuikot, avokado, kurkku ja porkkana. Lisää halutessasi wasabia oman maun mukaan, meillä sitä laitetaan reilusti! Kääri rullalle bambumaton avulla ja kostuta yläreuna kevyesti vedellä, jotta rulla pysyy kiinni. Leikkaa kylmällä vedellä kostutetulla (terävällä!) veitsellä noin 8 palaan.
Nigirit: Shake nigiri (lohi), ebi nigiri (ravunpyrstö). Pyöritä kevyesti kostutetuilla käsillä riisistä pieni pallo. Sipaise aukilevitetyn ravunpyrstön tai suorakaiteen muotoisen lohipalan alapuolelle hieman wasabia ja aseta riisipallon päälle. Voit halutessasi tarjoilla ohuet lohisuikaleet ja ravunpyrstöt myös sashimina, eli sellaisenaan soijaan dippaillen, namia!

Aseta sushit tarjolle soijan, wasabin ja säilötyn inkiväärin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti