sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pestolohi ja pinaattipasta

Pestolohi, pinaattipasta ja katkarapuliemi (neljälle)



Pinaattipasta

300g durumvehnäjauhoa
2 munaa
125g tuoretta pinaattia

Paista pinaattia kuivalla pannulla, kunnes se pehmenee. Silppua pinaatti pieneksi ja muussaa tahnaksi veitsi lappeellaan. Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokeon keskelle syvennys, johon lisäät munat ja pinaatin. Sekoita ainekset keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi. Voit tarvittaessa lisätä jauhoja kunnes taikina ei tartu käsiin. Alusta taikinaa noin 10 minuuuttia kiinteäksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Jaa taikina neljään osaan, ja muotoile palat pitkulaisiksi. Rullaa taikina pastakoneen läpi aloittaen suurimmalla asetuksella (1/8). Toista ohentaen telojen väliä, kunnes saavutat sopivan paksuuden (5/8). Leikkaa lopuksi pastalevyt pastakoneen tagliatelle-terällä ja jätä pasta kuivumaan jauhotetulle pöydälle 15-30 minuuttiksi.

Kypsennä pasta juuri ennen tarjoilua. Keitä pastaa 2-4 minuuttia runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada kypsä pasta siivillään ja valuta vesi pois.


Katkarapuliemi

2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
1 pieni chili
4 kokonaista katkaravun pyrstöä
1 dl valkoviiniä
4 dl kasvislientä
nokare voita

Silppua sipulit, valkosipuli ja chili. Laita kaikki ainekset voita lukuunottamatta kattilaan, ja keitä kunnes kolmasosa nesteestä on haihtunut. Siivilöi kastike ja lisää voinokare. Sekoita.

Pestolohi

600g lohifilee
2 rkl vihreää pestoa
½ sitruunan mehu
loraus oliiviöljyä

Poista lohifileestä nahka ja ruodot, kuutioi lohi reilun kokoisiksi paloiksi. Sekoita pesto, sitruunamehu ja oliiviöljy kulhossa ja pyörittele lohipalat seoksessa. Nosta maustumaan jääkaappiin. Kuumenna tilkka oliiviölyä pannulla ja paista lohipaloja, kunnes saat niihin kauniin kullanruskean pinnan.

Kokoa lautaselle tuorepasta ja lohipalat, valuta päälle katkarapulientä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti