torstai 13. helmikuuta 2014
Mausteiset lihapyörykät ja couscous-kasvishöystö
Mausteiset lihapyörykät (neljälle)
600g naudan paistijauhelihaa
2 munaa
0,25 dl FiberHuskia (tai korppujauhoja)
2 rkl pimenton dulcea (paprikajauhe)
2 tl chilihiutaleita
2 tl cayennepippuria
Ripaus suolaa
Voita paistamiseen
Pimenton on Espanjan lahja maailmalle! Se on siis savustettua paprikajauhetta, jota saa (ainakin?) kolmena eri versiona, joista tässä reseptissä käytetty dulce on miedoin. Voit siis käyttää pimentonin tilalla mitä tahansa paprikajauhetta, mutta huomio mausteen voimakkuus annostelussa.
Sekoita kaikki ainekset käsin isossa kulhossa. Muotoile pyöryköiksi ja paista reilussa voissa kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Älä kuitenkaan ylikypsennä, ettei liha kuivu.
Couscous-kasvishöystö (neljälle)
2 dl täysjyvä couscousta
2dl vettä
½ rkl öljyä
½ tl suolaa
1 iso sipuli
½ kesäkurpitsa
100g herkkusieniä
100g keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
1-2 punaista chiliä
100g pinaattia
Oliiviöljyä paistamiseen
Pippuria
(Suolaa)
Valmista couscous paketin ohjeen mukaan: Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty öljy ja suola. Ota kattila pois liedeltä, lisää 2 dl couscousta, sekoita ja anna turvota 5 minuuttia.
Pilko sipuli reiluiksi paloiksi. Kuullota öljyssä. Lisää pannulle pilkotut kesäkurpitsa ja sienet, paista hetken aikaa. Lisää pieneksi pilkottu chili ja puolitetut kirsikkatomaatit sekä couscous. Lisää tarvittaessa loraus öljyä ja mausta pippurilla (ja suolalla). Lopuksi nosta reilu nippu pinaattia pannulle ja kääntele sekaisin. Tarjoa kuumana lihapyöryköiden kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti