lauantai 1. helmikuuta 2014
Teriyaki-lohta ja bbq-kasviksia
Valkosipuli-teriyaki-lohimedaljongit (neljälle)
800g lohifilee
½dl Kikkoman Teriyaki kastiketta
loraus oliiviöljyä
1 limen mehu
5 valkosipulinkynttä
paistamiseen voita
Leikkaa lohi medaljongeiksi seuraavasti: leikkaa filee neljään tasakokoiseen palaan. Leikkaa jokaisen palan keskelle viilto nahkaan asti ja taita medaljongeiksi.
Tee marinadi. Sekoita vuoassa teriyaki-kastike, öljy, limen mehu ja viipaloidut valkosipulinkynnet. Hiero marinadi lohimedaljonkeihin ja jätä vuokaan marinoitumaan noin 20 minuutiksi.
Paista medaljonkeja pannulla voissa avoin puoli alaspäin kunnes lohi on kypsynyt hieman yli puolenvälin. Käännä ja paista kunnes saat kauniin värin paistopintaan. Tarjoile bbq-kasvisten kanssa.
Bbq-kasvikset
2 isoa sipulia
1 iso kesäkurpitsa
200g herkkusieniä
400g pikkumaissia
300g sokeriherneitä
½dl bbq-kastiketta
paistamiseen oliiviöljyä
Leikkaa sipulit ja kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Puolita pikkumaissit ja viipaloi herkkusienet. Kuumenna öljy pannussa, lisää kesäkurpitsa, pikkumaissit ja sokeriherneet. Paista, kunnes kesäkurpitsa alkaa pehmetä. Lisää sienet ja sipulit sekä bbq-kastike. Paista kunnes sipuli on hieman pehmennyt. Tarjoile kuumana.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti