Tonnikalapihvit pestolla ja pinjansiemenillä, kukkakaalimuussi, papuja ja sieniä sekä fetasalaatti (neljälle)
Olin kyläilemässä veljeni luona Keski-Espanjassa, ja päivänä eräänä mukaamme tarttui paikallisen kalakauppiaan tiskiltä herkullista keltaevätonnikalaa.
Ota tonnikala huoneenlämpöön ja aloita fetasalaatin valmistuksella.
Fetasalaatti
Vuonankaalia (tai muuta salaattia)
½ kurkku
Kirsikkatomaatteja
Oliiveja (paprikatäytteellä)
200g hyvää kreikkalaista fetajuustoa
Balsamicoa
Oliiviöljyä
Lado salaattiainekset tarjoilukuljoon, murenna päälle feta. Lisää balsamicoa ja oliiviölyä maun mukaan.
Kukkakaalimuussi, paistetut herneet ja sienet
½ isosta kukkakaalista
n. ½-1dl maitoa
Voita, suolaa
200g herkkusieniä
200g papuja
Öljyä paistamiseen
Suolaa, pippuria
Pilko kukkakaali ja keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella lisäten pikkuhiljaa maitoa. Saavutettuasi sopivan koostumuksen, lisää nokare voita ja hyppysellinen suolaa. Tarkista maku.
Pilko sienet ja pavut. Paista öljyssä kunnes sienet saavat väriä ja pavut pehmenevät hieman, mutta tuntuvat vielä hampaissa rapsakoilta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tonnikalapihvit pestolla ja pinjansiemenillä
600g keltaevätonnikalaa isoina paloina
½ dl pinjansiemeniä
5 rkl vihreää pestoa
½ dl oliiviöljyä
Suolaa, pippuria
Voita paistamiseen
Valmista ensin pesto-dressing sekoittamalla pesto ja oliiviöljy keskenään. Mausta tonnikalapihvit suolalla ja pippurilla. Paista voissa suhteellisen kuumalla pannulla palojen paksuudesta riippuen noin 40 sekuntia -1 minuutti per puoli. Nosta kalat tarjoiluastiaan, lusikoi päälle pesto-dressing ja nopeasti pannulla paahdetut pinjansiemenet.
Tarjoile hyvässä seurassa hyvän viinin kanssa ja herkuttele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti