perjantai 14. helmikuuta 2014

Valentine's Meatfeast

Peuran ulkofilettä, punaviini-mustikkakastiketta ja fenkolia (kahdelle)



Punaviini-mustikkakastike

2 isoa valkosipulinkynttä
2 banaanisalottisipulia
reilu loraus balsamicoa
½ litraa lihalientä
3 dl punaviiniä
½ kourallista mustikoita
voita
1 pala sokeria
mustapippuria

Silppua valkosipulit ja salottisipulit ja kuullota kasarissa pehmeäksi voinokareen kanssa. Lisää balsamicoa niin että sipulit juuri ja juuri peittyvät. Rouhi joukkoon ½ teelusikallista mustapippuria. Lisää kasariin lihaliemi ja punaviini. Keitä täydellä teholla, lisää mustikat ja palasokeri kun neste on vähentynyt noin puoleen. Keitä kasaan, kunnes kastike on paksuuntunut. Siivilöi kastike toiseen kasariin, purista kauhan avulla neste siivilän läpi. Juuri ennen tarjoilua kuumenna ja lisää nokare voita saadaksesi kastikkeeseen kauniin kiillon.

Peuran ulkofilee

400g peuran ulkofilettä (voit myös käyttää nautaa/hirveä)
Suolaa, mustapippuria
Paistamiseen voita

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Poista mahdolliset kalvot ja rasva. Rouhi pintaan suola ja mustapippuri. Kuumenna voi pannulla, ja lisää pihvit, kun voi lakkaa tirisemästä. Suuripiirteisesti neuvoen, saadaksesi Medium-kypsyysasteen paista pihviä kummaltakin puolelta niin monta minuuttia kuin pihvi on paksu sentteinä, esim 3cm paksu pihvi 3+3min. Kääräise liha folioon ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia.

Tarjoile peura paistetun fenkolin ja punaviini-mustikkakastikkeen sekä parmesan-kapris-salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti